Хубавата книга е богатство...
Stacks Image 278

Библия - The Holy Bible
Английско - български превод на Библията.

Stacks Image 288
Stacks Image 299

Когато хората са възвеличени, а Бог - принизен

Гордост, свръхчувствителност, защитни механизми,
избягване на хората, лесно смущаване,
угаждане на хора, нужда от одобрение...

Ще се изненадате като разберете
как страхът от хората ви контролира-и какво може
да направите по въпроса.


“...освежаващо библейска... Тази книга е изтъкана от полезни, достъпни и практични прозрения. Тя ми напомня отново и отново колко проста, и същевременно дълбока, е мъдростта, която се намира в Божието слово.”
Джон Ф. Макартър, Младши

“Ед Уелч е добър лекар на душата. Той поставя точно диагнозата на греховното ни състояние, разкрива неефективните лечения на днешната популярна психология и правилно установява истинската рецепта за посрещане на нашите нужди. “Когато хората са възвеличени, а Бог-принизен” просветлява, изобличава и насърчава. Горещо я препоръчвам.”
Джери Бриджис

“Тази книга е разбираема и освежителна, но тя е и много повече. Ед Уелч стига до сърцевината на проблема, който демобилизира църквата на Исус в днешно време. Той открива и отрича нищожността на терапевтичното богословие, и, все пак, прави това с мъдрост и състрадание.”
Сюзън Хънт

“Не познавам друга книга, която толкова подробно да се занимава със страха от човека и неговите гибелни последствия. Тя е задължително четиво за съветниците, които се стремят да помогнат на хората да постигнат нещо.”
Джей Е. Адамс

Stacks Image 303

Изкореняване на гнева

Безспорно най-добрият материал за гнева, който съм чел досега, напълно библейски и изключително практичен. Джоунс е свършил чудесна работа, за да ни помогне да открием гнева в живота си, после ни дава библейски стъпки за изкореняването му. Всеки християнин би трябвало с молитва да прочете тази книга и да приложи нейното учение.”

Джери Бриджис,
автор на Стремеж към святостта


“Мнозина от нас употребяват твърде лесно думи като болка, разочарование и притеснение, за да прикрият факта, че често сме завладени от греховен гняв. Тази книга сваля маската, излага на показ робуването ни на гнева и очертава ясно пътя към мира и свободата.”

Кен Санд,
президент на служението “Миротворецът”


“С гнева е трудно да направиш две неща: да приемеш факта, че имаш проблем с него и да не изгубиш надежда. Тази книга ще ви помогне и за двете. Джоунс показва, че Библията е едновременно стряскащо честна относно причината за гнева и изключително насърчителна за неговото лечение.”

Пол Дейвид Трип,
автор на Време на възможности


“От изблиците по улиците до подмолното спотайване гневът е съществен проблем в живота на много християни. Джоунс предлага опит от съветване, познаване на собственото си сърце и съкровищата на благовестието на вярващите, които се стремят да вървят по-достойно в Господа. В Изкореняване на гнева ще откриете не само практична помощ, но и богословска задълбоченост.”

Елийз Фитцпатрик,
автор на Идолите в сърцето


“Библейска, практична и изчерпателна. Джоунс правилно установява, че човешкото сърце е първоизточникът на гнева и разкрива, че неговото лечение е Божията благодат. Тази книга е отлично написана, чудесно илюстрирана и полезно документирана.”

Даниъл Л. Акин,
президент на “Садърн баптист теолоджикъл семинари”

Stacks Image 310

Защо трябва да боли?
Смисълът в страданията на християнина

ОТКРОВЕНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА СТРАДАНИЕТО
ЗАСЛУЖАВАТ ОТКРОВЕНИ ОТГОВОРИ
Всички страдаме, някои - повече от останалите. На практика, ако сте християни, вие сте призовани да страдате с Христос. Защо обаче страдат християните? Не е ли Бог всемогъщ и способен да предотврати страданието? Не е ли любящ и добър, особено към Своите деца? Каква е целта на страданието в нашия живот и в живота на тези, които обичаме?

“Чудесната книга на Дан МакКартни притежава всички необходими качества, за да ни помогне да се справим с този болезнен, личен и често пъти труден въпрос. Тя е напълно откровена и реалистична; нейният подход се характеризира с християнска мъдрост; и най-вече, тя е библейска - написана е с ясен, разбираем и лесен за следване стил... В резултат разполагаме с книга, която всеки християнин трябва да прочете.”

Синклер Б. Фъргюсън

“...най-доброто разглеждане на страданието, което съм чел, от реформистка гледна точка... завладяващо, практично, насърчително.”

Джон Бетлър

“Уморявам се от книги за страданието, които или пренебрегват истинския проблем, или в отговор на проблема за страданието предлагат клишета. Дан МакКартни не прави нито едно от двете. Той поглежда “чудовището” право в очите и с библия в ръка дава откровени отговори на откровените въпроси за страданието. Това е една освежаваща книга. Прочетете я! Ще бъдете доволни, че сте го направили."

Стив Браун

Stacks Image 319

Размисли за младите мъже


"Често ми се е искало да съм се срещал с творбите на Дж. К. Райл когато съм бил тийнейджър. Неговите книги са насочени към всички възрасти и етапи от християнската опитност, а тяхната праволинейна библейска мъдрост ги прави особено полезни във формиращите етапи от живота.

Епископ Райл е писал за християнския живот по начин, който комбинира търсеща духовна строгост с чудесен здравословен баланс. "Размисли за младите мъже" илюстрира тези качества. Тя изобилства със съвети, на които може да се разчита и казва - в рядка комбинация сериозност и изисканост - нещата, които имаме нужда да чуем. Младите мъже, за които е написана, ще открият, че е безценна, но всички християни мъже и жени, млади и стари, могат да я четат с дълготрайна полза. Тя заслужава да бъде четена и разпрострявана надлъж и нашир, за да надари духовно всеки читател."

Синклер Б. Фъргюсън
Професор по систематично богословие
Уестминстърска Богословска Семинария
Филаделфия, САЩ

Stacks Image 326

Пристрастявания

Безпорядък в поклонението
Дали ще се покланяме на себе си и на собствените си желания,
или ще се покланяме на истинския Бог?


Библията разкрива истинското състояние на пристрастените: като гости на празненство, поканени от “глупавата жена”, те са вече в гроба.
(Пр. 9:13-18)

Можем ли да се измъкнем от пристрастяването си? Като следваме Исус, ние имаме “огромна надежда, че Бог може да ни даде силата да не бъдем вече владени от пристрастяването.”

“Една от най-полезните книги, които дават практическо приложение на богогловието относно пристрастяванията. Тя включва въпросите за поклонението и идолопоклонството. Преценката на Уелч за пристрастяванията, като проблем, който произлиза от сърцето, е основна в помощта за растежа и промяната на хората. Това е жизненоважно четиво за църковни водачи и за приятели и семейства, които искат да помогнат на онези, които се борят с пристрастявания.”

Джон Фриймън
HARVEST USA

“Разрушава мита, че пристрастяването е заболяване, и че грехът е болест. Уелч показва, че безнадеждният цикъл “болест, възстановяване и влошаване на състоянието” трябва да се замени от библейската гледна точка за греха, спасението и освещението. Като пастир, библейски съветник и възстановен (не подлежащ на нова процедура) бивш пристрастен към хероина, аз вярвам, че Уелч дава на пастирите, енориашите и всеки, попаднал в робство на идолопоклонството/пристрастяването, библейска пътна карта за трайна свобода.”

Питър Герич
Dayspring center for Biblical Counseling


“Библейски обоснована, практична, изпълнена в христоподобно състрадание... Тази така необходима книга предлага реална надежда и обещанието за победа чрез помощта на Господ Исус Христос за онези които се борят с различните видове пристрастяване.”

Робърт А. Ембъргър
Whosoever Gospel Mission

Stacks Image 340

Святостта на Бога

В съвременната ни култура Бог все по-често бива ограничаван и свеждан до човешки измерения. Тази книга представлява призив за възвръщането на дълбокото съзнание за един Бог, който е толкова величествен и необятен, че е почти невъзможно да бъде разбран. Но, въпреки че неговата святост Го прави да изглежда толкова недостижим, Той е същият Бог, който дойде в плът, за да се докосне до нас, да общува с нас и да ни привлече към общение с Него чрез Исус.

“Святостта на Бога” е поглед към значението на думата “святост” и дава отговор на въпроса защо хората толкова много са удивени и същевременно ужасени от един свят Бог. Това е книга, в която се съдържа едно дълбоко и вълнуващо изследване на Божия характер и по специално на Неговата святост, която определя самоличността ни като християни и произхождащите от това дела.

Р. Ч. Спроул казва: “Божията святост засяга всички области на нашия живот - икономика, политика, спорт, романтика - всичко, което е част от нашето ежедневие.”

Отворете сърцата си за тази книга и й позволете да преоформи вашето виждане за един свят Бог. Позволете на един свят Бог да се докосне до вашия живот.

Stacks Image 333

Какво се случва, когато се моля?

Какво наистина правим, когато се молим?
На кого трябва да се молим?
Защо да се молим, щом нашият свят функционира по определени научни закони?
Трябва ли хората, които не са се обърнали към Бога да се молят?
Какви са духовните цели пред молитвата?
Какво да кажем за молитвите, на които никога не сме получили отговор?


На въпроси, като тези, и на много други е отговорено по добър и полезен начин в тази съкратена версия на едноименната книга, от двама известни класици от миналото, Томас Гидуин (1600-1680) и Бенджамин Палмър (1818-1902).

Stacks Image 33

Прошката - да я получиш и дадеш

Какво общо имат следните твърдения за прошката?

  • Най-доброто, което можеш да направиш, е "да простиш и да забравиш".
  • Не си простен, докато не се почустваш такъв.
  • Можеш да простиш човек, дори той да не те е молил затова.
  • Прошката се получава чрез извинение.

Всички тези твърдения представят общо известни погрешни схващания за истинската библейска прошка.
От съдбоносно значение е да имаме ясна представа относно Божия план за това как да прощаваме и да ни бъде простено, понеже прошката играе толкова важна роля във взаимоотношенията ни с другите хора. Изопаченията на Неговия план могат да доведат до изкривено мислене и допълнителна болка за онези, които се борят с въпросите на прошката.

В настоящата книга доктор Адамс внимателно изследва всички измерения на процеса на прошката. Той може да ви помогне да разберете библейската прошка от начало до край и да приложите това разбиране в ежедневните ситуации, като се започне от това да простите на вашия отклонил се брачен партньор, блудно дете и т.н., и се стигне до там те също да ви простят.

Ако сте изпитали невероятната сила на Божията прошка в своя живот, прочетете тази книга и вижте как мощта на прошката може да промени отношенията ви с другите.

Stacks Image 38

В същото езеро, но на различна лодка.


Когато църквата се опитва да функционира без всичките си части, тялото Христово става неспособно.


В същото езеро, но на друга лодка” е книга, която грабва сърцето, написана от автор, преживял нейното послание. Тя ще ви подготви, за да служите като инструменти за изцеление и надежда, за да приемате реалността на уврежданията с радост и благодарност и да оцените каква привилегия е да обичате хората с увреждания. Стефани Хюбак ни дава златна мина от солидна библейска и богословска гледна точка. Тази книга е за служение, грижа, изслушване, вървене рамо до рамо и помощ. Тя е приоритетно четиво за всеки водач в църквата, както и за семействата, в които има специални потребности.”

Чарлз Донахю
координатор на „Християнско образование и издания”
към Презвитерианската църква в Америка

„Ти обичаш ли Исус?” - попита младият човек със Синдрома на Даун, като се взираше сериозно в изражението на всички презвитери в стаята. Ако обичаш Исус, книгата на Стефани Хюбак „В същото езеро, но на различна лодка” е книга за теб. Докато пише за отделни хора и семейства, засегнати от увреждания, тя в действителност изписва призив към църквата да се превърне в общност - отворена за всички, „болница за грешните,” където справедливостта, милостта и благодатта правят хората свободни да бъдат истинското тяло на Бога. Ако вашето семейство, като нашето, е докоснато от присъствието на „тези най-малки мои братя”, вие ще потвърдите разбирането на Стефани за конкретните предизвикателства, динамика и възможности, които идват като неканен гост наред с увреждането. Ако още нямате опит с уврежданията, тази книга ще ви „изстреля нагоре“ в растежа ви като син или дъщеря на Всевишния и ще ви стимулира да търсите и да изграждате истинската общност.”


Джоузеф „Скип"
старши пастир и Барбара Райън,
съпруга, Презвитерианска църква Парк ситис, Далас